Biyokurutma Tesisi ÇED raporu Ankara’da görüşüldü

Biyokurutma Tesisi ÇED Raporu Ankara’da İncelendi

Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra Akçakese bölgesinde planladığı Biyokurutma Teknolojili Entegre Tesis projesi için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu Ankara’da görüşüldü.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Raporu Detaylı İncelendi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Kandıra-Akçakese bölgesine yapılması planlanan Biyokurutma Teknolojili Entegre Tesisi projesi için hazırlanan ÇED raporu Ankara’da detaylı bir şekilde incelendi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Çevresel Etki Değerlendirmesi İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü, projenin çevreye olan etkilerini değerlendirmek üzere birçok kurumdan görüş aldı. İlgili kurumlar görüşlerini tamamlayarak bakanlığa sundu. Bu görüşler İnceleme Değerlendirme Komisyonu toplantısında ele alındı ve Büyükşehir Belediyesi’ni Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Mesut Önem temsil etti.

Türkiye’ye Örnek Olacak Bir Proje

Büyükşehir Belediyesi’nin Sıfır Atık Projesi kapsamında hayata geçireceği Biyokurutma Teknolojili Entegre Tesisi, Türkiye’ye örnek teşkil edecek nitelikte olacak. Proje, kentin atık sorununu çözerek çevreye dost bir yaklaşım sunmayı amaçlıyor. İlgili süreçte yapılan inceleme toplantısı Ankara’da gerçekleştirildi ve kurumların görüşleri alındı. Yapılması gereken düzenlemelerin ardından nihai ÇED raporu hazırlanacak ve süreç Bakanlık onayına sunulacak.

Nihai Karar Bekleniyor

Büyükşehir Belediyesi, çevre dostu bir yaklaşımla projeyi hayata geçirerek İzmit Körfezi’ni balıklandırma projesi gibi birçok çevreci faaliyetin yanı sıra atık su arıtma oranını arttırarak çevreye katkı sağlamayı hedefliyor. Tesiste nihai kararın alınması bekleniyor. Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, tesisin işleyişi hakkında kamuoyuna detaylı bilgi vermiş ve Kocaeli’de en modern atık yönetimi yöntemlerini kullanacaklarını belirtmişti.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Related Posts

Google’ın Karton’u KDE kullanıcılarını sevindirecek haber

Karton, KDE Plasma kullanıcılarına yönelik geliştirilen yerel bir sanal makine yöneticisi olarak dikkat çekiyor. Google Summer of Code öğrencisi Derek Lin tarafından geliştirilen proje, virt-manager ve GNOME Boxes gibi araçlara alternatif olmayı …

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Grok hakkında erişim engeli kararı

Grok hakkında erişim engeli kararı

57 yıldır ölü olan NASA uydusu Dünya’ya gizemli bir sinyal gönderiyor

Sadece üç yıl görev süresi olan ve 57 yıldır kullanılmayan Relay-2 uydusundan gelen ve sadece 30 nanosaniye süren güçlü radyo sinyalleri kafaları karıştırdı.

Yapay zekâ modelleri şantaja yöneliyor

Yapay zekâ araştırma şirketi Anthropic’in yeni yayımladığı bir çalışma, gelişmiş yapay zekâ modellerinin bazı koşullar altında tehlikeli davranışlar sergileyebileceğini ortaya koydu.