Aile hekimliğinde yeni dönem: İkamete dayalı uygulama başlıyor

Sağlık Bakanlığı’ndan Yeni Aile Hekimliği Uygulaması: İkamet Adresinize Göre Kayıt!

Sağlık Bakanlığı tarafından duyurulan yeni uygulamaya göre, aile hekimliği sistemine kayıtlı vatandaşların aile hekimliği kayıtları, ikamet ettikleri adrese otomatik olarak taşınacak.

6 Mayıs itibarıyla Türkiye genelinde devreye alınacak olan bu uygulama hakkında konuşan Halk Sağlığı Genel Müdürü Muhammed Emin Demirkol, koruyucu sağlık hizmetlerini daha etkin hale getirmek için “Sağlıklı Türkiye Yüzyılı” programı kapsamında böyle bir adım attıklarını belirtti.

Güçlü aile hekimliği sisteminin güçlü bir sağlık sistemi ve sağlıklı nesiller oluşturduğunu vurgulayan Demirkol, koruyucu sağlık hizmetlerinin 85 milyona etkin bir şekilde ulaştırılması için yeni bir sistem başlatacaklarını söyledi.

Yeni uygulamanın detayları hakkında bilgi veren Demirkol, aile hekimlerine kayıtlı olanların, ikamet ettikleri adrese daha kolay ulaşabilmeleri ve hizmetleri daha etkin bir şekilde alabilmeleri için aile hekimliği kayıtlarının otomatik olarak taşınacağını açıkladı.

Bu yöntemin yanı sıra, aile hekimlerine 1 yıl gitmeyen ve o ilde sağlık hizmeti almayan vatandaşların kayıtlarının da ikamet ettikleri ile alınacağını belirten Demirkol, bu sayede tarama sayılarını artırarak koruyucu sağlık hizmetlerini daha etkin bir şekilde verebileceklerini ifade etti.

Uygulamadan etkilenen vatandaşlara SMS ile bilgilendirme yapılacağını belirten Demirkol, vatandaşların aile hekimliği kayıtlarının taşındığını öğrenecekleri SMS ile birlikte eski aile hekimlerine dönme imkanı tanınacağını sözlerine ekledi. Bu kapsamda, vatandaşların kesintisiz sağlık hizmeti alması ve koruyucu sağlık hizmetlerinden tam anlamıyla faydalanabilmesi amaçlanıyor.

Related Posts

Dünya astım günü 2025: Astımda doğru inhaler kullanımı neden hayati?

Lokman Hekim Sağlık Grubu İmmünoloji Alerji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Bülent Bozkurt, astım tedavisinde hasta-hekim işbirliğinin önemine işaret ederek, tedavi sürecinin, düzenli takip, doğru ilaç kullanımı ve çevresel tetikleyicilerden korunmayla başarılı olacağını belirtti.

Kalp krizi geçirirken öksürmek sağlıklı mı?

Adana’da Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çağlar Emre Çağlıyan, kalp krizi geçirirken öksürmenin hayat kurtardığına yönelik halk arasındaki inanışın son dönemde sosyal medyada çokça yayıldığını, bu durumun insan hayatını olumsuz etkileyecek bir manipülasyon olduğunu söyledi.

Çocuklarla cinsellik hangi yaşta, nasıl konuşulmalı?

Yaygın kanının aksine çocuklarla cinselliği konuşmak için ergenliği beklemeye gerek yok. Peki çocuklarla cinsellik hakkında nasıl konuşmak gerekiyor?

Koronavirüsle Kalp Krizi Oranları Patladı!

Koronavirüs salgınıyla birlikte kalp krizlerinde patlama yaşanıyor. 25-44 yaş arasında kalp krizi geçiren kişi sayısı çığ gibi büyüyor. Peki neden? 

Deprem kadar tehlikeli! Panik hali yaralanmalara neden oluyor

Depremde fiziksel güvenliğiniz kadar sakinliğinizi ve ruh sağlığınızı korumanız da hayati önem taşıyor. Uzm. Psikolog Tuğçe R. Tuncel Dursun, deprem anında yaşanan panik halinin nasıl kontrol altına alınabileceğine dair önemli bilgiler verdi.

Bir lokması alerjiyi tavan yaptırıyor! Yediklerimiz polenleri hareketlendiriyor

Birçok alerji hastası için mevsim değişikliği sadece hava durumunda yaşanan bir farklılık değildir. Hapşırma, öksürme, tıkanıklık ve daha fazlası dahil olmak üzere bir dizi rahatsız edici semptomu da beraberinde getirdiğinden zorlayıcı bir dönemdir. Havadaki polenler başta olmak üzere bir dizi değişiklik alerjik reaksiyonları kötüleştirebilir. Mevsimsel alerjiler için bir tedavi olmasa da, alacağınız bazı önlemler iltihabı yönetmenize ve semptomları azaltmanıza yardımcı olabilir. Hangi yiyeceklerden kaçınmanız gerektiğini bilmeniz daha az alerjik atak geçirmenize yardımcı olabilir. İşte kaçınmanız gereken yiyecekler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir