İŞKUR verileri açıkladı: En çok personel aranan meslekler belli oldu

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), 2025 yılı Nisan ayına ilişkin istihdam ve açık iş verilerini kamuoyuna duyurdu. Yayımlanan rapora göre, sadece Nisan ayında 122 bin 271 kişi İŞKUR aracılığıyla çalışmaya başladı. Bu kişilerin 78 bin 579’u erkek, 43 bin 692’si ise kadın.

Turizm ve otelcilik sektöründe talep en yüksek

Verilere göre, 2025 yılının Ocak-Nisan döneminde en fazla işe alım:

  • Turizm ve Otelcilik Elemanı,
  • Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız),
  • Reyon Görevlisi

alanlarında gerçekleşti. Bu meslekler, ülke genelinde en çok ihtiyaç duyulan meslekler olarak belirlendi.

Sanayi sektörü istihdamda lider konumunda

Sektörel açıdan değerlendirildiğinde, en çok istihdamın gerçekleştiği sektör imalat sanayi oldu. Özellikle üretim odaklı şirketlerin kalifiye işgücü talebinin devam ettiği gözlendi.

210 binden fazla açık iş pozisyonu bulunuyor

Nisan ayında işverenlerden 210 bin 116 açık iş pozisyonu talep edildi. Yılın ilk dört ayında ise bu sayı 743 bin 951’e yükseldi. Açık iş pozisyonlarının büyük çoğunluğu özel sektörden geldi.

En fazla açık iş pozisyonu şu meslek gruplarında görüldü:

  • Özel Güvenlik Görevlisi (Silahsız),
  • Turizm ve Otelcilik Elemanı,
  • Reyon Görevlisi

Related Posts

İŞKUR’dan çalışan annelere 348,2 milyon lira destek

İŞKUR’dan çalışan annelere 348,2 milyon lira destek

Çalışan annelere İŞKUR’dan 348,2 milyon TL destek

Türkiye İş Kurumu’nun çalışan annelerin iş hayatından kopmamaları ve çocuklarını sağlıklı şekilde büyütebilmeleri için sağladığı yarım çalışma ödeneğinden bugüne kadar 45 bin 641 kişi yararlandı, toplam 348,2 milyon lira destek verildi.

Tarım sayımının analizi gelecek sene açıklanacak

TÜİK ile Tarım ve Orman Bakanlığı’nın birlikte yürüteceği genel tarım sayımında, 2025’in ikinci yarısında sahaya inilecek; 5 binden fazla personelin görev alacağı çalışmayla tarım arazilerinden hayvan varlığına kadar tüm yapısal veriler detaylı biçimde toplanacak. Temel sonuçların 2026’da yayımlanması bekleniyor.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Taksilerde yeni zorunluluk: Ödeme cihazlarında yenilik

Gelir İdaresi Başkanlığı’nın taksi işletmecilerini ilgilendiren yeni düzenlemeye dair hazırlık yaptığı iddia edildi. Hazırlanan Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği taslağına göre, taksi işletmecilerinin taksimetrelerle uyumlu yeni nesil ödeme kaydedici cihazları kullanması zorunlu hale gelecek.

Avrupa borsaları ticaret anlaşmasının ardından rahat bir nefes aldı

Anlaşma, Trump’ın İngiliz ihracatına uyguladığı yüzde 10’luk gümrük vergilerini yürürlükte bırakıyor, her iki ülke için de tarım ürünlerine erişimi sınırlı ölçüde genişletiyor ve ABD’nin İngiliz otomobil ihracatına uyguladığı yasaklayıcı gümrük …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir