Genç mimar, yapay zeka ile geleceği şekillendiriyor

Genç Mimar İçim Atlı, Geleceği Yeniden Tasarlıyor

Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olan İçim Atlı, tasarım projelerinde yapay zeka kullanarak dikkat çekiyor. “Geleceği Yeniden Tasarlamak” adını verdiği serisinde, yapay zeka destekli görüntü oluşturma araçlarıyla atıl durumda olan mekanları yeniden hayata geçiriyor. Genç mimar İçim Atlı, yapay zekanın sadece bugünü değil, geleceği de şekillendirmek için güçlü bir araç olduğunu belirtiyor.

Portekiz’de kariyerine devam eden İçim Atlı, Yaşar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi mezunu olarak ZIA AI Studio adı altında yapay zeka teknolojisini projelerinde kullanmaya başladı. Katıldığı yarışmalardan aldığı ödüllerle dikkat çeken Atlı, yapay zeka destekli görüntü oluşturma araçlarıyla geleceği tasarlıyor. İlk olarak 2029 Nordik Dünya Kayak Şampiyonası’nın düzenleneceği Finlandiya Lahti Spor ve Sergi Merkezi’ne odaklanan Atlı, tesisin gelecekteki potansiyel kullanımlarını tasarlıyor.

OLİMPİYAT MEKANLARINI YENİDEN TASARLADI

Büyük spor etkinlikleri için inşa edilen ancak zamanla atıl duruma düşen alanları dönüştürme fikriyle yola çıkan İçim Atlı, “Finlandiya’daki Lahti Spor ve Sergi Merkezi, farklı kullanım alanlarıyla canlanabilir. 2029’da düzenlenecek olan Nordik Dünya Kayak Şampiyonası, tesisin yeniden tasarlanmasına ilham veriyor. Yenilikçi tasarımlarla doğayla uyumlu ve çok amaçlı mekanlar oluşturmayı hedefliyorum.” şeklinde konuştu.

Related Posts

Göz alıcı Eriksholm macerası oyuncuları mest etti

Eriksholm: The Stolen Dream, İsveç’in Göteborg kentinden 18 kişilik küçük bir ekibin geliştirdiği, 20. yüzyıl başlarında geçen kurgusal bir İskandinav kasabasında yaşananları konu alıyor. Oyuncular, hastalıktan yeni iyileşmiş genç Hanna karakterini …

Google’ın Karton’u KDE kullanıcılarını sevindirecek haber

Karton, KDE Plasma kullanıcılarına yönelik geliştirilen yerel bir sanal makine yöneticisi olarak dikkat çekiyor. Google Summer of Code öğrencisi Derek Lin tarafından geliştirilen proje, virt-manager ve GNOME Boxes gibi araçlara alternatif olmayı …

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Grok hakkında erişim engeli kararı

Grok hakkında erişim engeli kararı

57 yıldır ölü olan NASA uydusu Dünya’ya gizemli bir sinyal gönderiyor

Sadece üç yıl görev süresi olan ve 57 yıldır kullanılmayan Relay-2 uydusundan gelen ve sadece 30 nanosaniye süren güçlü radyo sinyalleri kafaları karıştırdı.