Canlı Anlatım: Tatilciler dönüş yolunda! İşte adım adım son durum…

23 Haziran 2024

TEKİRDAĞ’DAN İSTANBUL YÖNÜNE ARAÇ YOĞUNLUĞU

Tatillerini Trakya’nın turistik bölgeleri Saros Körfezi ve Çanakkale tarafında geçiren bazı tatilcilerin, önceki gün başlayan evlerine dönüş yolculuğu, bugün de sürüyor.

Dönüş yolculuğu nedeniyle Tekirdağ’dan İstanbul yönüne bugün öğleden sonra araç yoğunluğu artmaya başladı.

Tekirdağ’ın İstanbul’un Silivri ilçesine sınır Çorlu kavşağı başta olmak üzere Marmaraereğlisi ilçesi ile kent merkezinde, zaman zaman araç kuyrukları oluştu. Polis ve jandarma ekipleri, trafik akışını sağlamak için yol üzerindeki önemli kavşaklarda önlem aldı. Polis ekipleri, trafik akışını dronla havadan da takip etti. Yetkililer, Çanakkale yönünden gelip İstanbul’a gidecek sürücülerin, Tekirdağ kent merkezinin yanı sıra Çorlu ilçesi üzerinden, yoğunluk bulunmayan TEM Otoyolu’nu da kullanabileceklerini belirtti. (Mehmet YİRUN-Şafak TAŞOYAR/TEKİRDAĞ DHA)

23 Haziran 2024

BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI’NDA YOĞUNLUK

9 günlük Kurban Bayramı tatilini memleketlerinde geçiren vatandaşlar İstanbul’a dönüyor.

Sabah saatlerinde tatilin son gününde, Büyük İstanbul Otogarı’nda dönüş yoğunluğu oluştu. Gelen yolcu peronlarındaki hareketlilik, giden yolcu peronlarında da yaşandı. Bayram tatilinde İstanbul’un sakinliğini fırsat bilerek tatili burada geçiren vatandaşlar da memleketlerine dönmek üzere otogara geldi.

‘ÇOK YOĞUN OLDUĞU İÇİN OTELE GİTMEK ZORUNDA KALDIM’

Ağrı Doğubayazıt’tan geldiğini ve İstanbul’a gelirken trafik sıkıntısı yaşamadığını belirten Yadigar Şancı, “Doğubayazıt’tan İstanbul’a gelecektim, araba bulamadım araçların hepsi dolu. Çok yoğun olduğu için otele gitmek zorunda kaldım. Bir gün otelde kaldım ertesi gün ilave servis çıkardılar, öyle gelebildik. Arabalar çok yoğun, yollarda bir şey yok baya sakindi. İstanbul girişinde de yoğunluk yok” diye konuştu.

‘YOLLAR SAKİN OLMASA OTOBÜSE YETİŞEMEZDİM’

Bulgaristan’a yolculuk yapacak olan Müjgan Norman, yolların sakin olması sebebiyle otobüse yetişebildiğini vurgulayarak, “Ben Bursa’dan geliyorum, Filibe’ye gidiyoruz. Ben vatandaşlık aldım şimdi de kızım alacak. Gidip geliyoruz orada akrabalarımız var. Onları ziyaret edeceğiz, hem de yiyecek götürüyoruz, elimizde ne varsa hep birlikte yiyoruz. Bursa’dan otobüsle geldik. Çok güzeldi, yetişebildik. Çok sakindi yollar. Bugün sakin olmasaydı gelemeyecektim otobüse yetişemeyecektim” dedi.

Deniz Yıldırım, İstanbul’un keyfini çıkarmak için bayram tatilini burada değerlendirdiğini belirterek “Bayram tatiline geldim İstanbul’a, şimdi Sofya’ya dönüyorum okula. Orada okuyorum, hazır İstanbul boşken tadını çıkaralım dedik. Şimdi malum bayramın son günü. Dönüş vakti geldi, okula, sınavlara. İstanbul boşken güzeldi, keyfini çıkardık. Yollar bomboştu o yüzden güzel ve sakindi” ifadelerini kullandı. (Kübra SONKAYA – Özenç KILIÇ / İSTANBUL DHA) 

23 Haziran 2024

AFYONKARAHİSAR’DA DÖNÜŞ YOLUNDA DENETİM

Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde jandarma ekipleri tarafından Kurban Bayramı tatilinin sona ermesi ile dönüş yoluna geçen tatilcilere yönelik denetim yapıldı.

Bolvadin İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler tarafından sürücülere yönelik denetim gerçekleştirildi. Dron destekli yapılan denetimde sürücülerin kural ihlali, direksiyonda cep telefonu ile konuşup konuşmadıkları ve emniyet kemeri takıp takmadıkları kontrolde edildi. Durdurulan araç sürücülerinin kimlik ve evrak kontrolleri de yapıldı.

Denetimlerin gün boyu devam edeceği belirtilirken, ekipler trafik yoğunluğunun yaşanmaması içinde gerekli güvenlik önlemlerini aldı. (İHA)

23 Haziran 2024

7 MİLYON 519 BİN KİŞİ DEMİR YOLLARINI KULLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 14-22 Haziran tarihleri arasında Yüksek Hızlı Trenler, Anahat, Bölgesel trenler ve kent içi raylı sistem projelerinden 7 milyon 519 bin 428 vatandaşın yararlandığını açıkladı.

Kurban Bayramı tatili boyunca Yüksek Hızlı Trenlerde 326 bin 819 yolcuya hizmet verdiklerini belirten Bakan Uraloğlu, söz konusu tarihlerde Marmaray’ı 4 milyon 152 bin 909, Başkentray’ı 492 bin 13 ve İzban’ı 1 milyon 938 bin 664 vatandaşın kullandığını kaydetti.

>>> HABERİN DETAYLARI İÇİN TIKLAYINIZ

23 Haziran 2024

TRAFİK KAZALARINDA 68 CAN KAYBI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma trafik birimlerinin bayram tatilindeki denetimlerinin 24 saat esasına göre sürdüğünü belirtti. Bayram tatilinde dün 706 trafik kazası meydana geldiğini ifade eden Yerlikaya, bu kazalarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini, bin 97 kişinin de yaralandığını aktardı.

Yerlikaya, dün denetlenen 405 bin 88 araçtan 22 bin 975’ine hız ve radar işlemi, 37 bin 590’una ise diğer ihlallerden işlem yapıldığını bildirdi.

Bayram tatilinin 8 gününde meydana gelen trafik kazalarında hayatını kaybedenlerin toplam 68, yaralananların ise 9 bin 787 olduğunu belirten Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Canlı Anlatım Özeti

  • TEKİRDAĞ’DAN İSTANBUL YÖNÜNE ARAÇ YOĞUNLUĞU
  • BÜYÜK İSTANBUL OTOGARI’NDA YOĞUNLUK
  • AFYONKARAHİSAR’DA DÖNÜŞ YOLUNDA DENETİM
  • 7 MİLYON 519 BİN KİŞİ DEMİR YOLLARINI KULLANDI
  • TRAFİK KAZALARINDA 68 CAN KAYBI

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx