Eski rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve ekibi FETÖ’den yargılanacak

Giresun Üniversitesi Yöneticilerinin Yargılanmasına Danıştay Onay Verdi

Danıştay 1. Dairesi, Giresun Üniversitesi yöneticilerinin FETÖ/PYD ile mücadelede yetersiz kaldığı, şüpheli kişilere işlem yapılmadığı ve akademisyenlere karşı kin ve husumet beslendiği suçlamalarıyla karşı karşıya kaldığı yargı sürecinde verilen kararı onayladı.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından verilen yargılanma kararına itiraz eden Prof. Dr. Cevdet Coşkun ve ekibinin “lüzum-u mahkeme” kararıyla yargılanmasına hükmedildi. Danıştay kararının ardından FETÖ/PYD ile bağlantılı oldukları düşünülen akademisyenler hakkında işlem yapmadıkları ve görevlerini kötüye kullandıkları iddialarıyla karşı karşıya kalacaklar.

Ayrıca, dönemin Rektör Danışmanı ve şu anda milletvekili olan AK Parti Milletvekili Nazım Elmas’ın dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM’ye yazı gönderildiği belirtildi. Elmas da yargılanacak isimler arasında yer alıyor.

FETÖ/PYD Soruşturmalarının Ardından Başlayan Yargılama Süreci

Dava süreci, 15 Temmuz 2016’daki FETÖ darbe girişimi sonrasında Giresun Üniversitesi Rektörü olan Prof. Dr. Cevdet Coşkun tarafından başlatılmıştı. Danıştay’ın kararıyla yargılama süreci başlayacak ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla ilgili yaşananlar adalet önünde çözümlenecek.

Yargılama süreci, TCK’nın görevi kötüye kullanma suçunu düzenleyen 257. maddesi uyarınca yapılacak ve kamuoyunun ilgisini çekecek önemli bir yargı süreci olacak.

Related Posts

Almanya’dan ABD’ye uyarı: İç işlerimizden uzak dur

Almanya’nın yeni Başbakanı Friedrich Merz, ABD hükümetine ülkesinin iç siyasetinin “dışında kalması” çağrısında bulundu.

Artık kapıya kadar geliyorlar! Bakanlık adı verip dolandırmaya başladılar

İstanbul Avcılar’da bazı binalara girerek kendilerini İçişleri Bakanlığı görevlisi olarak tanıtan kişilerin, kimlik bilgisi toplayıp sahte makbuzla bağış adı altında para aldıkları ortaya çıktı. Polis şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Zelenski’nin açıklaması sonrası kafalarda bu soru var: Ukrayna Zafer Günü’nde Rusya’yı vuracak mı?

Rusya, 9 Mayıs’ta kutlanacak Zafer Günü’ne hazırlanıyor. 2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası’nın yenilgiye uğratılmasının kutlanacağı günde Moskova’da Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Brezilya Devlet Başkanı Lula Da Silva ve Mısır Cumhurbaşkanı Sisi …

Milli Eğitim Bakanlığı, eğitim sistemini ‘yine’ değiştiriyor! Lise için masada 3 model: Zorunluluk kalkacak mı?

Yandaş Sabah gazetesinin aktardığına göre Milli Eğitim Bakanlığı, uzun süredir konuşulan 4 yıllık zorunlu lise eğitimi ile ilgili düzenleme yapılmasını gündemine aldı. Buna göre ders yoğunluğunun daha az olacağı esnek bir lise eğitimi üzerinde çalışıldığı, Bakanlığın önünde 3 model olduğu öğrenildi. 3+1 modeli, 2+2 modeli ve yaş modeli. İşte ayrıntılar…

Hindistan ve Pakistan arasındaki gerilim savaşa dönüştü: Ölü sayısı giderek artıyor

Hindistan’ın idaresindeki Cammu Keşmir’in Pahalgam bölgesinde silahlı kişilerin 22 Nisan’da turistlere ateş açması sonucu 26 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı. Hindistan, saldırıyı gerçekleştirenlerin “Pakistan’dan geldiği”ni …

Pahalgam saldırısı ve nükleer çatışma riski

Pahalgam saldırısı sonrası Alt Kıta yeni gerilim testinden geçiyor. Uluslararası toplumun unutmaması gereken bir konu var. Keşmir üç nükleer komşu arasında bölüşülmüştür ve Pakistan ile Hindistan arasında potansiyel bir nükleer parlama noktasıdır. Sorunun masada çözülmesi herkesin menfaatine olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir