İstanbul’un zam şampiyonu belli oldu – 2 Mayıs 2025

Nisan Ayında Limon Fiyatları Yükseldi, Patlıcan Fiyatları Düştü

İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından yapılan açıklamaya göre, Nisan ayında perakende fiyat verileri incelendiğinde, gıda ve alkolsüz içecek grubunda yer alan limon yüzde 43,97 oranında fiyat artışıyla dikkat çekti. Aynı dönemde en fazla düşüş yaşayan ürün ise yüzde 41,15 oranında gerileyen patlıcan oldu.

Limonun ardından fiyatı en çok artan diğer ürünler arasında eğlence ve kültür harcamaları grubunda yer alan ücretli dijital abonelikler (yüzde 41,95), kadın çantaları (yüzde 36,49), kadın pardösüleri (yüzde 29,32) ve kadın iç çamaşırları (yüzde 28) bulunmaktadır. Kadın elbiselerinde yüzde 26,37’lik bir artış yaşanırken, konut harcamaları içinde değerlendirilen elektrik faturasında yüzde 25,36’lık bir yükseliş gözlendi.

Erkek tişörtlerinde yüzde 25,29, kadın ayakkabılarda yüzde 23,99, erkek gömleklerinde yüzde 21,78, kadın gömlekler/bluzlarda yüzde 21,55 ve kadın pantolonlarda yüzde 18,17 oranında fiyat artışı kaydedildi. Haberleşme grubunda cep telefonu kontör ücreti yüzde 16,99 artarken, kız çocuk elbiselerinde yüzde 13,99, simitte yüzde 13,37 ve sinema-tiyatro biletlerinde yüzde 12,93’lük artışlar görüldü.

Bununla birlikte, patlıcan fiyatları yüzde 41,15 oranında düşerek ayın en ucuzlayan ürünü oldu. Bu düşüşü sırasıyla salatalık (yüzde 32,30), çilek (yüzde 25,19), taze fasulye (yüzde 25,05) ve şehirlerarası otobüs biletleri (yüzde 22,94) izledi.

Sebze fiyatlarında genel olarak düşüş görüldü. Yeşil soğan (yüzde 22,23), sivri biber (yüzde 21,41), çarliston biber (yüzde 20,38), dolmalık biber (yüzde 19,87) ve salkım domates (yüzde 14,62) fiyatı gerileyen diğer ürünler arasında yer aldı.

Kabak fiyatı yüzde 13,69 azalırken, kıvırcık salata (yüzde 13,61), erkek botlar (yüzde 9,09), set üstü ocak (yüzde 5,78), ıspanak (yüzde 3,46) ve kaymak (yüzde 1,18) da fiyatları düşen diğer ürünler arasında yer almaktadır.

Related Posts

Dev kredi derecelendirme kuruluşu S&P’den yıl sonu dolar/TL tahmini!

S&P Global Ratings, ABD’nin uyguladığı politika değişikliklerinin küresel ekonomiler üzerinde yarattığı belirsizliklere dikkat çekerek, Türkiye’nin gelecekteki ekonomik büyüme ve enflasyon oranlarına dair tahminlerini güncelledi. Türkiye için işsizlik oranı ve döviz kuru beklentilerini de paylaşan kuruluş, ülkenin ekonomisinin önümüzdeki yıllarda nasıl bir seyir izleyeceğini açıkladı.

Apple Çin’den tamamen çekiliyor mu? Tim Cook iPhone’lar için yeni ülkeyi açıkladı!

Trump döneminin ticaret baskıları sonrası yönünü çizen Apple, ABD’de satılacak iPhone’ların çoğunu artık Hindistan’da üreteceğini duyurdu. CEO Tim Cook, Çin’in üretimdeki rolünü koruyacağını vurgularken, Apple’ın Vietnam ve ABD’deki yatırımlarını da hızlandıracağını açıkladı.

Yeni bir kriz yaklaşıyor: Sadece iki haftalık stok kaldı

ABD ile Çin arasında tırmanan ticaret savaşı, küresel deniz taşımacılığını tehdit ediyor. Sefer iptalleri 80’i aşarken, Türk lojistik sektörü pandemi benzeri bir konteyner krizi uyarısı yapıyor. Türkiye’nin yalnız 3 haftalık stoku kaldı.

McDonald’s’ın küresel satışları düştü

ABD’li hızlı servis restoran zinciri McDonald’s’ın küresel satışları, bu yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 azaldı.

ABD ekonomisi 2025’in ilk çeyreğinde daraldı: Tarifeler ve tüketici harcamaları etkili oldu

ABD ekonomisi, işletmelerin ithalat stoklarını artırması ve tüketicilerin harcamalarını kısması nedeniyle zorlu bir dönemden geçiyor. İlk çeyrekte yaşanan daralma, tarifeler ve ekonomik belirsizliklerin etkisiyle derinleşti. Uzmanlar, bu olumsuz gelişmelerin gelecekte daha fazla etki yaratabileceğini belirtiyor.

ABD ekonomisi aylık bazda daraldı

ABD’de büyüme rakamları açıklandı. Buna ABD ekonomisi aylık bazda yüzde eksi 0,3 daralırken, yıllık bazda yüzde 37 büyüdü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir