Photoshop’un En Büyük Rakiplerinden Figma Yenileniyor

Yaklaşık on yıldır Photoshop’un en büyük rakiplerinden olan ve büyük bir kullanıcı kitlesine sahip Figma, yıllardır kendisini güncel tutmasıyla dikkatleri çekiyor. Son dönemde yapay zekâ araçlarının yaygınlaşması ve ortaya çıkan yeni yaklaşımların farkında olan Figma, UI3 için kapalı beta sürecini başlattı.

Uygulamanın bugüne kadarki üçüncü büyük güncellemesi olduğu için UI3 adını alan yen sistemde uygulama arayüzünde de ciddi değişiklikler olduğu göze çarpıyor. Figma’dan gelen açıklamaya göre bu güncelleme, dört önemli sorunu da çözecek. 

Herkese uygun tasarım aracı

Figma, yeni arayüzünde daha sadece ve minimalist bir yaklaşım benimsiyor. Böylelikle kullanıcıların kendi çalışmalarına odaklanmalarının önü açılmış oluyor. Ayrıca yeni arayüz, grafik tasarıma yeni başlayan ya da basit işler için bir uygulama kullanması gereken kişilerin Figma’yı daha kolay kullanabilmesini sağlayacak. 

Kullanıcıların yeniden kullanılabilir elementlere ve yapay zekâ araçlarına olan ilgisinin farkında olan firma, buna uygun olarak da katman yapısını değiştiriyor. Böylece gelecekte ortaya çıkabilecek olan ihtiyaçlara da cevap verebilecekleri bir altyapı oluşturacaklar. 

Yeni arayüzü ile birlikte Figma, Fig Jam, Figma Design ve Figma Slides gibi Figma ekosistemindeki farklı uygulamaları da bir arada kullanmayı mümkün kılacak. Böylece daha derli toplu ve daha akıcı şekilde çalışabilmek mümkün olacak. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx