UEFA’dan EURO 2024 için dev altyapı


1800 KİŞİ CANLI YAYIN İÇİN GÖREVDE

UEFA’ya göre, 10 farklı mekanda yaklaşık 1.800 personel maçların canlı yayınını sağlamak için çalışıyor. Bu personelin 400’den fazlası Leipzig’deki 20.000 metrekarelik Uluslararası Yayın Merkezi’nde (IBC) görev yapıyor. IBC, UEFA için yayın operasyonlarının merkezi olarak hizmet veriyor ve stadyumlara özel bir fiber optik ağ ile bağlı. Ayrıca, turnuva boyunca 27 yayın ortağına ev sahipliği yapacak.

HER MAÇTA 46 KAMERA KULLANILACAK

UEFA, her maç için 46 kameranın kullanılacağını ve bu kameraların özelliklerini ayrıntılı olarak açıkladı. Standart planda, ağır çekim ve yüksek hızlı kameralar dahil olmak üzere çeşitli kameralar kullanılacak. Bazı kameralar saha kenarına yerleştirilirken, diğerleri havadan çekimler için veya takımlar stadyumlara ulaştığında kurulacak. Çeyrek finallerden itibaren vinç üzerine monte edilmiş “beauty shot” kameraları da eklenecek. Tüm görüntülere yüksek kaliteli surround ses ve sürükleyici ses eşlik edecek.

TV KANALLARINA GENİŞ İÇERİK SUNULACAK

Yayın ortaklarına hem canlı maç yayını hem de maç tanıtımları, önemli anlar, takım raporları ve röportajlar dahil olmak üzere 3.500 saatin üzerinde içerik sunulacak. Yayın ortakları, izleyicileri için benzersiz prodüksiyonlar oluşturmak üzere kendilerine en uygun içerik ve formatları seçebilecekler.

MAÇ ANLATIMI İÇİN GENİŞ YORUMCU BÖLÜMLERİ

UEFA’nın bilgi notlarına göre, 10 stadyumda yayın ortakları için çok sayıda yorum, röportaj, sunum ve stüdyo seçeneği bulunuyor. Her maç sahasında en az 86 yorumcu pozisyonu, 14 saha sunum pozisyonu, birkaç saha izleme stüdyosu ve on adede kadar maç öncesi ve sonrası röportaj pozisyonu yer alacak.

UEFA VERİ DEPOSUNDA BİNLERCE KLİP

UEFA’nın multimedya sunucusu “Hive”, yayın ortaklarına 170.000’den fazla klibe erişim imkanı sunacak. Kullanıcıların bu kliplerden sipariş verebilmesi bekleniyor.

TRİBÜN VE KALE ARKASI YENİLİKLERİ

Maç yayınlarında önemli olan tribün ve kale arkası açıları için UEFA, yeni odak noktaları belirledi. Resmi UEFA EURO 2024 web sitesi ve uygulaması, kale arkası ve tribünlerde özel yapımcılar kullanarak dikey hikaye anlatımına odaklanacak.

RÖPORTAJ VE HABER SERVİSİ

UEFA, düzenli röportajlar ve en son haberleri sağlamak için özel çekim ekipleri ve 24 takımın kamplarında görevli gazeteciler bulunduracak. Bu ekipler, her takım, ev sahibi şehir ve maç hakkında 7/24 yayın yapacak.

GÖRME ENGELLİLER İÇİN TAM SESLİ BETİMLEMELİ YORUM

Dünya genelindeki görme engelli taraftarlar için 51 maçın tümü için tam sesli betimlemeli yorum hizmeti sunulacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx