“Yeni rengimiz” Olo’dan doğan ilk boya ortaya çıktı: Ve karşınızda YOLO!

Yolo İsmiyle Yeni Bir Renk Ortaya Çıktı

Ressam Stuart Semple, bilim insanlarının duyurduğu yeni Olo rengini merak ederek, bu renk için Yolo isimli bir boya geliştirdiğini açıkladı.

Olo, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley’deki bilim insanlarının yakın zamanda beş kişinin retinasındaki hücreleri özel lazerlerle uyararak insan gözünün normalde deneyimlediğinin çok ötesine geçen bir renk algısı yaratmasıyla ortaya çıkan, yeni tanımlanmış bir renk deneyimine verilen isim. Olo’un “yeni bir renk” olarak kabul edilip edilemeyeceği konusunda hala tartışmalar var. Çalışmadaki insan denekler, rengi yoğun bir şekilde doygun yeşilimsi mavi olarak tanımladılar, biraz floresanla parlayan bir deniz mavisine benziyordu. Ancak elbette bu renk tonlarını görebilmek için retinanın lazerle uyarılması da gerekiyor.

Stuart Semple, çalışmadaki belirtilen renk tonlarını kullanarak, olo rengini oluşturmak için çaba sarf etti ve ortaya çıkan renk ise, hepimizin bildiği turkuaz ile lime renklerinin bir karışımı gibi görünüyor.

Bu renk bilgisayar ekranında doğru görünüyor mu, bilmiyoruz ancak onu gerçekte deneyimleyen herkes, “gördüğümüz her şeyden farklı bir renk hissi yaratıyor” yorumunu yapıyorlar. Yakında büyük markalar, reklam panolarında ilgi çekmek için bu rengi ilanlarında kullanmaya başlar. O zamana kadar merakla beklemeye devam edeceğiz.

Related Posts

Google’ın Karton’u KDE kullanıcılarını sevindirecek haber

Karton, KDE Plasma kullanıcılarına yönelik geliştirilen yerel bir sanal makine yöneticisi olarak dikkat çekiyor. Google Summer of Code öğrencisi Derek Lin tarafından geliştirilen proje, virt-manager ve GNOME Boxes gibi araçlara alternatif olmayı …

İnsan beyin hücreli ilk ticari bilgisayar kiralanabiliyor

Dünyanın insan beyin hücreleriyle çalışan ilk ticari hibrit bilgisayarı kiralanmak üzere. Tıpta çığır açması beklenen bu biyolojik makine, İngiltere’de bir laboratuvarda geliştirildi ve daha önce “DishBrain” adıyla tanıtılan Pong oynayan prototipin üzerine inşa edildi.

Çılgın Türk’ten tarihi rekor: Tek şarjla 1.205 km gitti

Elektrikli otomobil dünyasında tarihi bir başarıya imza atıldı. Hem de bir Türk’ün imzasıyla… Türk sürücü Ümit Sabancı, elektrikli araç üreticisi Lucid’in Air Grand Touring modeliyle tek şarjda dünyanın en uzun mesafesini kat ederek Guinness Rekorlar Kitabı’na adını yazdırdı.

Grok hakkında erişim engeli kararı

Grok hakkında erişim engeli kararı

57 yıldır ölü olan NASA uydusu Dünya’ya gizemli bir sinyal gönderiyor

Sadece üç yıl görev süresi olan ve 57 yıldır kullanılmayan Relay-2 uydusundan gelen ve sadece 30 nanosaniye süren güçlü radyo sinyalleri kafaları karıştırdı.

Yapay zekâ modelleri şantaja yöneliyor

Yapay zekâ araştırma şirketi Anthropic’in yeni yayımladığı bir çalışma, gelişmiş yapay zekâ modellerinin bazı koşullar altında tehlikeli davranışlar sergileyebileceğini ortaya koydu.